9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.

U Subotici otvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike

Popularno

U Subotici je danas otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike iz tog grada u Gajevoj ulici na broju 50, za čiji rad je gradskim budžetom za 2021. godinu opredeljeno 500.000 dinara, objavljeno je na sajtu grada.

Crveni krst Subotica je opremio prihvatilište sa ležajevima, posteljinom, priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

Takođe, korisnicima će biti obezbeđena i tri obroka dnevno po programu narodne kuhinje.

Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta i organizaciji „Karitas“ Subotica.

U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svih korisnika prihvatilišta.

Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice.

Zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest kovid-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu će se vršiti u skladu sa protivepidemijskim merama izdatim od epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Dežurstvo 00-24 časa u prihvatilištu obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i „Karitasa“.

Izvorrtv.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Uhapšen muškarac iz Bele Crkve sa više od dva kilograma amfetamina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz ovog grada, u okviru akcije „Gnev“,...

Možda vam se svidi: