9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.

U Somobru sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi

Popularno

Crveni krst Sombor, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje sutra akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor od 9.00 do 13.00 časova, objavljeno je danas na sajtu grada.

Zbog pandemije korona virusa, smanjene su zalihe svih krvnih grupa, a kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Upravo zato, iz Crvenog krsta mole građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi punoletni građani do navršenih 65 godina.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama.

Pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija i radnih površina, postavlja se dezobarijera i vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcije, svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri koriste zaštitna sredstva, ekipa Zavoda za zaštitu krvi koristi svoju zaštitnu opremu, po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

Izvorrtv.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

„Zarobljeni u Indiji“

Ako vam je teško palo zatvaranje u sopstvenim domovima, ograničeno kretanje, minimalni kontakt sa ljudima zajedno sa neizvesnošću zbog...

Možda vam se svidi: