11 C
Novi Sad
utorak, 21. septembra, 2021.
KATEGORIJE:

Tajna Sofijinih krugova, najmisterioznije mesto na Fruškoj gori

Popularno

Na Fruškoj gori, na mestu gde put iz Ležimira izlazi na Partizanski put, u predelu šume, dolaze ljudi, zdravi, bolesni, kako kažu, da odstoje 20 minuta, kako bi im se ublažili bolovi od reume, bolesti zglobova, multiple skleroze.

Neki ublažavaju nervozu, a ima i onih koji smatraju, da zračenje iz ”magnetskog kruga” dobro dođe i onima koji boluju od visokog krvnog pritiska, začepljenja krvnih sudova…i mnogih drugih bolesti. U šumi, između lipa zabodeni kolčevi u krug, na jednoj lipi obaveštenje, a na drugoj ikonica svetog Save, svetog Đurđa urezane u drvo…

Na obaveštenju zalepljenom na bukvi piše:

„Molimo posetioce ovog energetskog i visokoduhovnog mesta da u najvećoj tišini i miru borave u njemu, kao i sa poštovanjem i zahvalnošću prema duhovnim svetlostima koji se tu nalaze i isceljuju aure i tela posetilaca. Zažmurite, opustiti se, isprazniti sve misli i prepustiti se, uz molitve, duhovnim energijama za iscelenje. Ostati 20 minuta u energetskom ”stubu”, preko toga je nepotrebno, jer može da se izazove blaga vrtoglavica. Nalazač ovog svetog mesta, Sofija Milanović.“

Subotnje popodne, zaustavio se automobil a iz njega izlaze pet mladih osoba. Odmah se uputiše prema krugu, i u najvećoj tišini staju u njega. Posle nekoliko minuta, na pitanje, da li osećaju neke promene, kažu da su do sada slušali samo priče o ovome mestu. Kao i da su prvi put došli ovde.

Misteriozni Sofijni krugovi (Foto: mitrovica.info)

– Nemam zdravstvenih problema, ali kad nas je put već naneo u ovom pravcu, rešili smo i da svratimo. Samo sam čitao, kako mesto ima neki energetski krug, i oslobađa negativnu energiju. Videću posle nekog vremena, kako ću se osećati – kaže kroz osmeh Dragan koji je iz Beočina.

Nedugo posle njih, jedan stariji gospodin došao je, kako kaže, da potraži smirenje svom reumatizmu, ubiše ga bolovi, a od komšije je čuo da mu posle stajanja u ovom energetskom krugu bolovi minu.

– Čuo, pa došao. Moj komšija kaže da mu je dolazak i stajanje u ovom krugu umirio reumu. Videću, ali, osećam kako mi trnci prolaze kroz noge, da li od hladnije zemlje ili neke energije, to još ne znam.– priča Steva i nastavlja da stoji u krugu obeleženom kolčićima.

– Čuo sam da se ova Sofija bavi pronalaženjem energetskih tačaka, da živi u Novom Sadu, ništa više ne znam – ubacuje se u priču Stojan iz Sremske Mitrovice.

– Ne znam šta da kažem, možda i može da pomogne, a kad neko traži leka on sve pokušava. Muka ljude tera. Japanci rado idu bosi, da bi preko tabana praznili negativnu energiju iz organizma. Otkud znam da li je ovo takvo mesto, koje zrači više energije. Namerno sam stao u krug, da vidim hoće li moj organizam reagovati. – kaže sagovornik portala mitrovica.info.

Sofijni krugovi (Foto: mitrovica.info)

Naučnih i stručnih dokaza da je reč o krugu koji emituje energiju nema, nema ni suprotnih tvrdnji. U Ležimiru, gde su mnogi već bili u energetskom krugu, kažu da bolesnima, posle nekoliko dolazaka i stajanja po 20 minuta, bude bolje. Priča o isceliteljskom mestu na Fruškoj gori brzo se širi. Možda bi stručnjaci za kvantnu fiziku mogli dati odgovor na pitanje da li je reč o mestu gde zemlja emituje više energije, ili nešto drugo.

Zagonetka ostaje, a ljudi dolaze, možda zato što vole zagonetke.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Sremska Rača, selo bogate istorije, nestaje ili čeka bolju budućnost?

Sremska Rača je naselje u Srbiji u opštini Sremska Mitrovica u Sremskom okrugu i 35 km je udaljena od...

Možda vam se svidi: