22 C
Novi Sad
utorak, 15. juna, 2021.
KATEGORIJE:

Ponovo gori deponija u Kovinu, uprkos obećanjima nadležnih smrad i dim opet guše meštane (VIDEO)

Popularno

Deponija u Kovinu ponovo se zapalila tokom protekle noći.

Kako RTS nezvanično saznaje, vatrogasci su izašli na teren, ali su građani koji žive na samo dvadesetak metara od deponije uplašeni i zabrinuti zbog mogućih posledica.

Delom grada koji se nalazi u blizini deponije tokom prepodneva se širi oblak dima, a meštani se žale i na smrad.

„Građani Kovina su ponovo u strahu zbog požara koji se pojavio, dim se širi Kovinom, strahujemo za bezbednost i zdravlje, jer se ispod same deponije nalazi nekoliko metara plinovoda“, kaže za N1 Đorđe Janićijević iz udruženja građana „Eko zona Kovin“.

RTS podseća da su početkom marta kada je izbio veliki požar na istoj ovoj deponiji, nadležne komunalne službe počele da odvoze smeće na regionalnu deponiju u Pančevu, kako je i predviđeno planom o upravljanju otpadom iz 2018. godine.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović tada je naložila da se deponija zatvori i za ovaj problem nađe dugoročno rešenje.

Otpad je jedno vreme bio odvožen u Pančevo, ali je posle nekoliko nedelja ponovo počeo da se odlaže na isto mesto.

„Sumnjamo da je došlo do prestanka odvoženja otpada u Pančevo, jer smo to zabeležili snimcima na kojima se vidi da kamioni i traktori ponovo istovaraju otpad na deponiju u Kovinu, a meštani koji žive u blizini deponije tvrde da poslednjih dvadesetak dana nisu primetili da dolaze kamioni koji su odvozili otpad u Pančevo“, navodi Janićijević.

Izvorrts.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Prevrnuo se autobus na putu Klek – Žitište, šest osoba povređeno

Šest osoba je povređeno u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas, u poslepodnevnim satima, na putu Klek – Žitište,...

Možda vam se svidi: