37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.

Otvoren rekonstruisani pristan na Beogradskom keju (VIDEO)

Popularno

Na Beogradskom keju danas je otvoren rekonstruisani pristan za prijem putničkih kruzera i drugih brodova koji plove Dunavom.

Pristan je obnovila kompanija DP World Novi Sad koja je postala njegov vlasnik kupovinom Luke Novi Sad 2019. godine.

Radovi su počeli u martu i u njih je uloženo 500.000 evra, a putnički terminal opremljen je neophodnim sadržajima i opremom za prihvat svih vrsta brodova.

Prilikom otvaranja pristana, zvanice su pristigle brodom „Albatros“, koji je tako postao prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal. U pitanju je brod iz flote DP World koji dovodi i odvodi barže za utovar robe u luku Novi Sad i iz nje.

Otvaranju rekonstruisanog pristana prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu. Oni su naveli da se nadaju da će uskoro epidemija kovida-19 proći kako bi putnički brodovi ponovo počeli da dolaze u Novi Sad i da je pristan spreman za njih.

„Pripremamo se da, posle korone, vratimo grad u redovan ritam života i ovaj modernizovani pristan na Keju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde. To je društveno odgovorna kompanija koja podržava sportske klubove, a želi i da bude partner u projektu Novi Sad Evropska prestonica kulture“, naveo je novosadski gradonačelnik.

Takođe, rečeno je da je ulaganje u ovu rekonstrukciju samo manji deo ulaganja DP World u Luku Novi Sad, koja iznose više od 35 miliona evra. 

Izvor021.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: