37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Od petka nestabilno i prijatnije vreme

Popularno

Kako piše meteorološki portal vojvodinameteo.rsdanas će na pdručju Vojvodine preovladavati promenljivo oblačno i u glavnom suvo vreme. Temperature će biti nešto niže u odnosu na juče, ali još uvek će biti veoma toplo. Jutarnje temperature kretaće se između 20 i 24°C (tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30°C na severu do 35°C na jugoistoku pokrajine. U večernjim časovima očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugu Banata. Duvaće slab do umeren vetar, promenljivog smera, uglavnom severozapadni.

U petak i za dane vikenda prijatno i nestabilno vreme

Prema najavama portala VojvodinaMeteo, u petak i u danima vikenda bićemo pod uticajem ciklona, posle dužeg vremena. Ovaj ciklon će se sporo premeštati sa severnog, preko središnjeg Jadrana ka jugu. Tako će ovaj ciklon na vreme u našoj zemlji uticati ukupno 4 dana, od petka do ponedeljka. Postepena stabilizacija vremena očekuje se od utorka, 20. jula.

Tokom petka, subote, i nedelje, preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. U petak će tokom celog dana postojati mogućnost za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, a naročito u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima, kada govorimo o Vojvodini. Postojaće i manja verovatnoća za pojavu vremenskih nepogoda, pre svega u obliku obilnije kiše za kratko vreme, a manja verovatnoća važiće i za pojavu olujnog vetra i grada.

U petak će se jutarnje temperature kretati između 18 i 20°C, a maksimalne dnevne od 28 do 31°C. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. U danima vikenda maksimalne temperature kretaće se oko 30°C.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: