9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.

Napadnut aktivista u Futogu

Popularno

Juče je aktivista Nevladine organizacije Futoška inicijativa Dalibor Ćalić napadnut tokom izvršavanja svojih uobičajenih obaveza, objavila je ova organizacija.

On je nadgledao i snimao zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale, kao i svakodnevno ugrožavanje nasipa vožnjom gabaritnih vozila po njemu kada je napadnut.

Futoška inicijativa u obaveštenju takođe skreće pažnju javnosti i institucijama na nelegalne i opasne radnje koje se obavljaju na potezu Veternik – Futog. U pitanju je aktivno zatrpavanje korita Dunava, ograđivanje javne površine, nezakonitu izgradnju, zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale i svakodnevno ugrožavanje nasipa vožnjom gabaritnih kamiona po nasipu.

U organizaciji tvrde da su u sredu dobili prvi pisani odgovor od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, da su kompaniji Svetorog zabranjene dalje aktivnosti dok se ne ishoduju uslovi za zaštitu životne sredine, te je Ćalić otišao lično u to da se uveri, pa je napadnut.

Izvor021.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

„Zarobljeni u Indiji“

Ako vam je teško palo zatvaranje u sopstvenim domovima, ograničeno kretanje, minimalni kontakt sa ljudima zajedno sa neizvesnošću zbog...

Možda vam se svidi: