37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.

Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku, polaganje kamena temeljca u četvrtak (FOTO/VIDEO)

Popularno

Počeli su radovi na zemljištu na kojem će do 1. septembra biti izgrađena kovid bolnica. Državni vrh bi u četvrtak, 29. aprila, trebalo da položi kamen temeljac za ovaj objekat, saznaje 021.rs.

Radovi su počeli sa manjim kašnjenjem s obzirom na to da je prvobitno planirano da počnu 20. aprila. Reporteri 021.rs su na licu mesta zatekli veliki broj građevinskih mašina i na desetine radnika koji su kopali i rušili deo padin pored same petlje Mišeluk.

Na prostoru gde treba da se sagradi Kovid bolnica, kao i nekoliko pratećih objekata poput kuhinje i kapele, nema informacione građevinske table o tome ko izvodi radove, ko je investor i drugi podaci.

Reporteri 021.rs su zatekli geometre, radnike javnih preduzeća Puta, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Gradskog zelenila, privatne putarske firme Put-invest, kao i građevinske firme „Bauwesen“ iz Lazarevca.

Gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, nakon što su jesenas objekti iste namene sagrađeni u Batajnici i Kruševcu, najavio je 2. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gradske vlasti su podržale ideju i izrazile nadu da će posle epidemije korona virusa objekat poslužiti kao Gradska bolnica.

Nekoliko nedelja kasnije je otkriveno da je za lokaciju izabran Mišeluk, a da će bolnica imati kapacitet od 200 mesta na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi. 

Početkom aprila Skupština grada je donela odluku da Republici preda nekoliko parcela od 25.000 kvadrata i izdvoji 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da će za gradnja bolnice koštati 4,15 milijardi dinara, a od ranije poznato je da će se radovi finansirati preko Ministarstva odbrane. 

Izvor021.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: