12 C
Novi Sad
ponedeljak, 20. septembra, 2021.
KATEGORIJE:

Lepo vreme do sredine naredne nedelje, zatim sledi promena vremena

Popularno

Kako piše meteorološki portal vojvodinameto.rs, u danima vikenda, ali i u prvom delu naredne sedmice, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme. Tokom ovog perioda duvaće uglavnom slab do umeren vetar, istočnih i severnih smerova.Temperature će u narednih 7 do 10 dana biti malo iznad normale za drugu dekadu septembra!

U danima vikenda jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 27 do 29°C. Treba istaći da će relativna vlažnost vazduha biti nešto niža, i kretaće se obično između 25 i 35% u najtoplijem delu dana, što će svakako podnošenje visokih temperatura učiniti lakšim.

Dok će nedelju obeležiti malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, u subotu će biti sunčano, gotovo bez oblačka.

Promena vremena moguća od 16. septembra

Kako piše na portalu vojvodinameteo.rs, početkom i sredinom sledeće sedmice zadržava se pretežno sunčano i toplo vreme, uz još koji stepen više temperature u odnosu na kraj aktuelne sedmice. Tako će maksimalne temperature ponegde dostizati i 30, ako ne i 31 stepen Celzijusa. To bi već bile temperature znatno iznad normale za sredinu septembra, ali ne predstavljaju nikakvo iznenađenje za ovaj mesec, kada se zapravo mogu meriti i znatno više temperature. Setimo se samo početka septembra 2019, ili mnogo bolji primer septembar 2015. godine, kada su temperature išle i iznad 35°C. Sa druge strane, jedni od svežijih septembara, bili su oni 2013 i 2014. godine, kada su temperature jedva par dana prešle 25°C.

Uz novu ciklonsku aktivnost, krajem sledeće nedelje očekuje se promena vremena, uz znatno više oblaka očekuju se mestimična kiša i pad temperatura. Prema prvim tendencijama, ne bi to bila burna promena vremena, kiše bi bilo uglavnom u manjim količinama, a maksimalne temperature bi se držale vrednosti iznad 20°C.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Sremska Rača, selo bogate istorije, nestaje ili čeka bolju budućnost?

Sremska Rača je naselje u Srbiji u opštini Sremska Mitrovica u Sremskom okrugu i 35 km je udaljena od...

Možda vam se svidi: