37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.

Lavica u palićkom Zoo vrtu donela na svet četiri mladunčeta

Popularno

Lavica Kiara je tokom noći na svet donela četiri malena lavića, što je izuzetna retkost u svetu životinja. 

U Zoološkom vrtu na Paliću, gde je i Kiara rođena pre tri godine, kažu da je sve prošlo u najboljem redu i da su i majka i prinove dobro.

Ona juče nije ušla u unutrašnji ispust, to je bio predznak da je porođaj u toku. Jutros su timaritelji prvi primetili da se omacila i da je na svet donela četiri mladunčeta. Svi su dobro„, kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoo vrtu. „Veterinar neće ulaziti kod njih dok je sve u redu. Sada je važno da nastavi lepo da jede, dobiće pojačan unos mesa, da ima puno mleka za njih četvoro. Čekamo da porastu i da za nekoliko meseci saznamo kog su pola.

Kako nalaže tradicija, kada se bude znalo kog pola su mladunci, biće javno oglašen izbor njihovih imena i, kao i ostale životinje, imaće svoje kumove.

Kiara je mlada lavica. One imaju jedno do dva mladunčeta, zato je ovo zaista retkost i nešto prelepo. Bebe i majka, i druga dva lava su zajedno u volijeri, ona ih premešta sa jednog na drugo mesto, dobro se pokazuje kao majka, a posetioci koji su tu ih već mogu videti“, dodaje Toljagić.

Inače, kod lavica, kao i kod domaćih mačaka, trudnoća traje od dva i po do tri meseca. U slučaju Kiare, znalo se da će uskoro postati majka, ali niko nije mogao da pretpostavi da će postati majka četvorki.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: