9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.
KATEGORIJE:

Čišćenje i pošumljavanje obale reke Tamiš

Popularno

Na potezu 4 km od Tomaševca, na tzv. Drugoj brani, organizovano je čišćenje i pošumljavanje obale reke Tamiš.

Ideja organizatora je da na mestu gde je nekada bila hrastova šuma, a gde je danas samo jedan stogodišnji hrast koji odoleva svim našim nemarima i kome društvo prave još samo labudovi na reci – dobije zeleno i dugovečno pojačanje u vidu od 170 mladica hrasta, jasena i topole koliko je sadnica prikupljeno u saradnji sa prijateljima iz ACT Srbija i Lions Club Petrovgrad.

To mesto je danas zapušteno i pretvoreno u divlju deponiju, organizatori su obezbedili prevoz prikupljenog smeća kamionom na reciklažu. Od sredstava recikliranog otpada obezbediće se sredstva za brigu o napuštenim životinjama.

Obala reke Tamiš (Foto: rtv.rs)

Članovi Programskog saveta RTV su podržali ovu humanu i ekološku akciju u nadi da će time pridobiti i inspirisati sve druge ljude da sagledaju važnost ove i njoj sličnih akcija za sve nas ponaosob, društvo u celini i svet oko nas. Ispred udruženja Ljubitelji životinja i prirode „Zelene šape“, akciju organizuje i vodi Aleksandra Radojičić, član Programskog saveta RTV.

Izvorrtv.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Uhapšen muškarac iz Bele Crkve sa više od dva kilograma amfetamina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz ovog grada, u okviru akcije „Gnev“,...

Možda vam se svidi: