37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Za godinu dana bespravno je u Srbiji posečeno 24,5 hiljada kubika drva

Popularno

Zbog oštećenja u Srbiji je 2020. godine posečeno 143 hiljade kubika državne šume, što je za gotovo 30 hiljada kubika više nego u 2019. godini, navodi Republički zavod za statistiku.

Više od polovine štete na šumi, 75,3 hiljade kubika, nastalo je od elementarnih nepogoda, a slede šteta od biljnih bolesti i čoveka. Najveća šteta u državnim šumama evidentirana je u regionu Šumadije i Zapadne Srbije gde je posečeno 80,5 hiljada kubika drveta što je 30.000 kubika više nego u 2019. godini.

Polovina šteta na šumi u tom regionu je od elementarnih nepogoda, a slede šteta od biljnih bolesti i od insekata. Prošle godine evidentirano je 26 požara koji su izazvali štetu u šumama. Za godinu dana bespravno je u državnim šumama posečeno 24,5 hiljada kubika drveta, od čega je 14,1 kubika ogrevnog drveta. Sa 20 hiljada kubika bespravnog posečenog drveta u državnim šumama rekorder je region Južne i Istočne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: