37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Ministarstvo za rad odlučilo: Za Vaskrs i Prvi maj pet neradnih dana

Popularno

Pravoslavni vernici u Srbiji ove godine imaće pet neradnih dana za vaskršnje i prvomajske praznike. To znači da zaposleni neće ići na posao od petka, 30. aprila, do utorka, 4. maja, odlučilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema Zakonu o državnim i verskim praznicima, u Srbiji se praznuju vaskršnji praznici počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Vaskrsa.

Tako se ove godine vaskršnji praznici praznuju od 30. aprila (petak), zaključno sa 3. majem (ponedeljak).

Kako je Praznik rada državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, a ove godine pada u subotu i nedelju, to se, saglasno zakonu, ne radi i prvi naredni radni dan posle vaskršnjih praznika, koji pada u utorak, 4. maja.

Đaci će ove godine imati desetodnevni prolećni raspust. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, on počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Ove godine zvanično 13 neradnih dana

Inače, u 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno, ali ćemo zbog situacija kao što je ova sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, ipak odmarati samo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede koji se proslavlja 9. maja, ali to nije neradni dan, kao ni Vidovdan koji se obeležava 28. juna. Radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Naredni neradni dan je tek u novembru. Naime, 11. novembra, što je ove godine četvrtak, obeležava se Dan primirja u Prvom svetskom ratu. To je i poslednji neradni dan u ovoj godini.

Za ovu godinu poslednji radni dan je petak, 31. decembar. Pošto nova 2022. stiže u subotu, zaposleni će morati da se vrate na posao u ponedeljak, 3. januara.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: