9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.
KATEGORIJE:

Milan živi bez struje, uz svu muku ne želi da napusti Tegošnicu, komšije imaju dobru volju da pomognu

Popularno

U januarskom poplavama Milanu Stankoviću iz Tegošnice kod Vlasotinca reka je odnela deo kuće. Stanković ima 59 godina, narušenog je zdravlja, a živi sam, u teškim uslovima. Meštani Tegošnice pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu kako bi imao uslove za život dostojan čoveka.

Malo je reći da teško živi. Bez struje, sa malo hrane, u sobi sa jednim propalim krevetom uz peć na drva koju koristi samo kad mora preživljava Milan Stanković iz Tegošnice, sela između Crne Trave i Vlasotinca. 

Ima skoro 60 godina nije oženjen, zdravlje mu je narušeno, a nedavno su mu umrli majka i brat.

Milan Stanković kaže da ne zna ni sam kako se snalazi i da mu je sve potrebno, čak i krevet.

Milanu pomažu komšije. Obezbedili su mu vodu, donose mu hranu, brinu se o njemu koliko mogu.

Da bi Milan imao uslove za život dostojne čoveka pozivaju ljude dobre volje da pomognu. Posle nedavnih poplava postoji opasnost i da se kuća u kojoj živi sruši.

„Pokrećemo akciju da se pomogne, ako neko šta ima da mu ponudi da mu da, struju nema, inventar nema, nema ništa, nema čovek od čega da živi, nema ni hranu, mi ga nekad zovemo da večera ili da ruča“, kaže Vlastimir Mladenović iz Tegošnice.

Časlav Anđelković iz Tegošnice kaže da je Milan dobar, voli da živi u ovom kraju.

„Tu je navikao sa nama, izlazi svakom u susret, evo izašli smo i mi njemu u susret doveli smo mu vodu“, rekao je Anđelković.

Tegošnica je selo podeljeno na dva dela. Kuće sa jedne strane Vlasine pripadaju opštini Vlasotince, sa druge Crnoj Travi.

U opštini Crna Trava kažu da će kuća Milana Stankovića biti sanirana u aprilu, u Centru za socijalni rad u Vlasotincu kažu da on prima jednokratnu socijalnu pomoć i da mu je ponuđeno da bude zbrinut u Domu za stara lica što je on odbio.

Uz svu muku Milan ne želi da napusti Tegošnicu, nada se da će za njega ipak doći bolji dani.

Izvorrts.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

„Zarobljeni u Indiji“

Ako vam je teško palo zatvaranje u sopstvenim domovima, ograničeno kretanje, minimalni kontakt sa ljudima zajedno sa neizvesnošću zbog...

Možda vam se svidi: