37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Procureli lični podaci pola milijarde korisnika Fejsbuka, među njima 160.000 državljana Srbije

Popularno

Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Fejsbuka i ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

Među žrtvama ima i 162.898 državljana Srbije tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme „Hudson Rock“, koji je na Tviteru objavio ovu informaciju. 

Procurele informacije uključuju puno ime, broj telefona, Fejsbuk identifikaciju, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija. 

Lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal. Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019, a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli da koriste informacije i za pristup brojevima telefona korisnika. 

Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Fejsbuk ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju. Prema Alonu Galu, informacije bi sada mogle da budu korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: