8.2 C
Novi Sad
nedelja, 7. marta, 2021.
KATEGORIJE:

Patike koje se obuvaju i izuvaju bez saginjanja

Popularno

NASA i sletanje na Mars: Rover „Istrajnost“ u prvoj vožnji Crvenom planetom (FOTO)

Robot težak jednu tonu na točkovima istražuje prašnjavi teren oko kratera Jezero. NASA rover „Istrajnost" krenuo je u prvi obilazak...

U zalivu kod Apatina primećene masne mrlje

Crne masne mrlje koje podsećaju na naftu ili prerađeno ulje, jutros su na Dunavu kod Apatina primetili ugostitelji i...

Zatraženo da hrvatski postane službeni jezik u celoj Vojvodini, LSV dao podršku

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji, Jasna Vojnić, zatražila je da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu u...

Patike koje su pogodne za sve one koji su u žurbi novi su adut proizvođača sportske opreme „Najk“. U pitanju je model koji možete da obujete ili izujete bez saginjanja i korišćenje ruku.

„Najk“ je predstavio prvu obuću za koju ne morate koristiti ruke pri obuvanju ili izuvanju, prenosi Indipendent.

To je jedan od prvih slučajeva kada je gigant u proizvodnji sportske odeće i obuće stvorio proizvod pogodan za ljude sa različitim fizičkim sposobnostima.

Iako su patike prvenstveno bile dizajnirane za sportiste koji moraju da se prilagođavaju, a kampanju vodi paraolimpijski šampion, mačevalac Betriče Bebe Vio, „Najk“ kaže da će model takođe biti koristan za sve studente ili roditelje u žurbi.

„Obično mi treba mnogo vremena da se obučem i obujem. Sa modelom ‘Nike GO FlyEase’, samo uvučem stopala u patike i krenem“, objašnjava Vio i dodaje da je za razvoj modela korišćena nova vrsta tehnologije, ne samo za sportiste sa izazovima, već i za stvarne životne situacije.

Glavni adut novog modela kompanije „Najk“ je dvostruka „šarka“ koja omogućava patikama da budu stabilne u potpuno otvorenom i potpuno zatvorenom položaju, navodi se na veb-sajtu „Najka“.

Važan deo ovih patika je i specijalni fleksibilni „zatezač“ kako bi se olakšalo izuvanje bez potrebe za korišćenjem ruku.

„Ovo je najuniverzalnija obuća koja postoji. Mogu je koristiti svi – od žena koje prolaze kroz razne faze trudnoće, sportista koji nemaju ruke, preko prezauzetih majki, pa sve do lenjih muževa koji treba da prošetaju kuče“, naglasila je paraolimpijska triatlonka Sara Rajnersten.  

Par ovih patika košta 120 dolara, model je dostupan u dve kombinacije boja, a obe sadrže sjajne fluorescentne detalje.

„Od samog predstavljanja, tehnologija se koristi u izradi različitih tipova obuće počev od one za košarku, preko modela namenjenih trčanju i drugoj sportskoj opremi“, objašnjava se u saopštenju kompanije „Najk“.

Model „Nike GO FlyEase“ biće u prodaji od 15. februara za „odabrane članove ‘Najk’ kluba“, a za ostale potrošače će biti predstavljeni tokom 2021. godine.

Izvorrts.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

NASA i sletanje na Mars: Rover „Istrajnost“ u prvoj vožnji Crvenom planetom (FOTO)

Robot težak jednu tonu na točkovima istražuje prašnjavi teren oko kratera Jezero. NASA rover „Istrajnost" krenuo je u prvi obilazak...

Možda vam se svidi: