8.2 C
Novi Sad
nedelja, 7. marta, 2021.

Mačak uginuo nakon što je odbranio vlasnike od zmije otrovnice

Popularno

NASA i sletanje na Mars: Rover „Istrajnost“ u prvoj vožnji Crvenom planetom (FOTO)

Robot težak jednu tonu na točkovima istražuje prašnjavi teren oko kratera Jezero. NASA rover „Istrajnost" krenuo je u prvi obilazak...

U zalivu kod Apatina primećene masne mrlje

Crne masne mrlje koje podsećaju na naftu ili prerađeno ulje, jutros su na Dunavu kod Apatina primetili ugostitelji i...

Zatraženo da hrvatski postane službeni jezik u celoj Vojvodini, LSV dao podršku

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji, Jasna Vojnić, zatražila je da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu u...

Mačak koji je zaštitio dvoje dece od potencijalnog susreta sa smrtonosnom zmijom uginuo je pošto je tokom borbe sa gmizavcem zadobio smrtonosni ujed.

Domaći kratkodlaki mačak igrao se u dvorištu iza porodičnog doma na Sunčanoj obali u Kvinslendu sa dvoje dece kada je video zmiju kako se približava, javlja portal 9news.com.au.

Porodica kaže da je Artur odmah krenuo u napad i ubio zmiju.

Kako navode u Hitnoj službi za životinje u naselju Tanuva, mačak je ujeden dok su decu sklanjali na sigurno.

„Smeđa zmija Pseudonaja textilis, jedna od 10 najotrovnijih australijskih zmija, ušla je u dvorište upravo tamo gde su se deca igrala“, napisao je tim Hitne službe za životinje na društvenim mrežama.

„Artur je krenuo u akciju u želji da zaštiti mlađi deo svoje porodice. Na nesreću, u tom procesu zadobio je fatalni ugriz otrovnice. U haosu koji je nastao da se deca sklone iz dvorišta, niko nije video ugriz, ali se mačak srušio i ubrzo podigao na noge kao da je sve u redu“, objašnjava tim u objavi.

Sledećeg jutra Arturova porodica je ustanovila da njihov ljubimac ne može da ustane i odvela ga hitno kod veterinara. Na nesreću, stanje je bilo suviše ozbiljno da bi se životinja oporavila.

„Arturova porodica, razumljivo skrhana bolom, pamtiće ga s ljubavlju i zauvek će mu biti zahvalna što je deci spasao život“, navodi se u objavi Hitne službe za životinje.

Izvorrts.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

NASA i sletanje na Mars: Rover „Istrajnost“ u prvoj vožnji Crvenom planetom (FOTO)

Robot težak jednu tonu na točkovima istražuje prašnjavi teren oko kratera Jezero. NASA rover „Istrajnost" krenuo je u prvi obilazak...

Možda vam se svidi: