37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Preminuo devetogodišnji dečak iz Vranja koji je imao kovid

Popularno

D. P. star devet godina iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene infekcije virusom korona, preminuo je sinoć, saopštili su iz Kliničkog centra u Nišu.

Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti stavljen na respirator i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25. aprila.

U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao. Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije Sars CoV 2, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu„, navodi se u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Izvorblic.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: