37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Od sutra rade bašte kafića, razmak dva metra među gostima

Popularno

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapacitet i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Korekcije kojih će biti od ponedeljka podrazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene“, izjavio je Kon na Prvoj TV.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima i da moraju da se nose maske.

„To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo“, zaključio je Kon. 

Ozbiljno shvatiti predlog obavezne vakcinacije za medicinare

On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocenio da se radi o prkošenju i inaćenju što su ljudske slabosti.

„Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namera, već iz vrlo svesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga“, rekao je Kon. Dodao je da je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena. 

„Efekti vakcinacije se vide. Preko 32 odsto stanovništva Beograda je vakcinisano i vidi se da u mestima gde je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gde je manji obuhvat broj obolelih raste“, naveo je Kon.  

Rekao je i da je istina da neki zdravstveni radnici odbijaju da se vakcinišu i naveo da je pitanje zašto to rade, kao i da bi trebalo ozbiljno shvatiti predlog da vakcinacija za njih bude obavezna. 

„Ja svakako podržavam tako nešto. Vakcinacija je izlaz iz ove situacije“, izjavio je Kon.

Izvor021.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: