37.1 C
Novi Sad
nedelja, 1. avgusta, 2021.
KATEGORIJE:

Od srede novo popuštanje mera

Popularno

Krizni štab preporučiće Vladi reklasiranje mera, te će uvesti pet promena, saopštio je juče pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Nove mere bi trebalo da stupe na snagu u sredu.

Sve maloprodajne radnje od sada će biti otvorene 24 sata. Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, dok one sa zatvorenim prostorom mogu da rade do jedan sat ujutru. U svim objektima biće dozvoljena muzika.

Kada je reč o sportskim događajima, Krizni štab je predložio da se mere relaksiraju, te da publika bude prisutna na otvorenim stadionima u kapacitetu 50 odsto, a u zatvorenim halama 30 odsto.

Sva okupljanja od preko 500 ljudi ne mogu da se rade bez posebne dozvole Kriznog štaba – saopštio je Gojković. Ova mera važi i kada je reč o maturama, koje nesmetano mogu da se odvijaju uz prisustvo do 500 osoba.

Takođe, rekreativna nastava za osnovce i srednjoškolce će se odvijati po starim pravilima.

Bila je živa i plodonosna diskusija gde smo praktično bilo saglasni. Vidimo da već jedan duži period imamo stagnaciju, situacija u bolnicama nije samim zadovoljavajuća i uveliko traje preraspodela i vraćanje zdravstvenog sistema u ono što smo imali pre kovida, rekao je pokrajinski sekretar.

Poslednjih dana registrovan je pad broja novozaraženih u zemlji, pa je prirodno na dnevnom redu tema popuštanja mera. Nakon što su restorani i kafići produžili radno vreme do 12 sati uveče, sada su na redu veće proslave poput matura, svadbi i drugih organizovanih skupova.

Izvornova.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Zrenjaninci organizovali protestnu vožnju, traže vodu za piće

Protestna vožnja organizovana je u Zrenjaninu zbog toga što stanovnici tog grada više od 17 godina nemaju zdravu vodu...

Možda vam se svidi: