9.2 C
Novi Sad
četvrtak, 15. aprila, 2021.

Krizni štab odlučio: U subotu će sve raditi do 12 sati, a posle 12 sati do ponedeljka ujutru radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva

Popularno

Krizni štab odlučio je danas da se zatvore svi ugostiteljski objekti i radnje od 12 časova u subotu do šest sati ujutro u ponedeljak, preneo je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je, nakon sednice kriznog štaba, naglasio da na skijalištima na planinama tokom vikenda neće raditi praktično ništa, to jest ni kafići ni prodavnice.

„Što se tiče ostalog dela Srbije u subotu će sve raditi do 12 časova, zbog zadušnica, a posle 12 časova do ponedeljka u 6 časova radiće samo prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe“, objasnio je Kon.

Odlučeno je, preneo je on, da đaci Srednjih škola od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu.

Kazao je da će sledeća sednica Kriznog štaba biti održana u utorak.

Doktor Kon nije hteo detaljnije da elaborira donesene mere, rekavši da ne želi da prića šta je bilo iza zatvorenih vrata kriznog štaba.

“Ogromna energija se ulaže da se ljudi ne zaraze. Još imamo onih koji se osećaju da su izvan zakona. Ne žele da poštuju mere, to su činjenice. Osnovni protivnik jeste virus, moramo da se izborimo sa njim, pa makar i ovako sekvencijalno”, rekao je Kon.

Pozorišta će moći da igraju predstave do 21 sat, i sportski događaji će moći da se održavaju bez publike, dodao je Kon.

Na pitanje novinara o tome da li će ove mere imati efekta, Kon je rekao:

“Mislim da će imati, ali neće biti dobro”, rekao je Kon.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

„Zarobljeni u Indiji“

Ako vam je teško palo zatvaranje u sopstvenim domovima, ograničeno kretanje, minimalni kontakt sa ljudima zajedno sa neizvesnošću zbog...

Možda vam se svidi: