11 C
Novi Sad
utorak, 21. septembra, 2021.
KATEGORIJE:

Kon: Virus nemoguće zaustaviti bez drastičnih mera, najmanje 10 do 14 dana

Popularno

„Nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo“, poručio je član Kriznog štaba Predrag Kon, gostujući na TV Prva. On smatra i da nam je potrebno duže zaključavanje od aktuelnih vikend mera.

Dr Kon je rekao da treba “minimum 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera”.

U Srbiji je prema poslednjim podacima, evidentirano još 4.668 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 26 osoba.

“Nemamo izbora. Moramo na drastični način da prekinemo lanac prenošenja. Tražili smo 5 dana potpunog zatvaranja pa smo povećali na 7 kao apsolutni minimum. Sad se povećava, minimum je 10 do 14, to smo rekli na Kriznom štabu.

Virus je svuda oko nas, efektivno je zaustaviti ga, zapravo nemoguće je bez drastičnih mera. Smatramo da nije moguće bez drastičnih mera. Ako bi se sve poštovalo, što nije slučaj, moglo bi i bez mera da se sprovede. Postoji teza da će biti ilegalnih okupljanja, što nije moguće kontrolisati”, rekao je Kon, a prenosi Nova.rs.

Izvornova.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Poslednje objave

Sremska Rača, selo bogate istorije, nestaje ili čeka bolju budućnost?

Sremska Rača je naselje u Srbiji u opštini Sremska Mitrovica u Sremskom okrugu i 35 km je udaljena od...

Možda vam se svidi: